'Ik zie, ik zie wat u niet ziet...' - warmtebeeldcamera's / IR - Seek Thermal (Dutch article)

November 15, 2021

'Ik zie, ik zie wat u niet ziet...'      warmtebeeldcamera's / IR


De Micro en Mosaic Cores zijn hoogwaardige betaalbare thermische camera's van Seek Thermal. De Micro Core heeft baanbrekende afmetingen. Met een zeer kleine vormfactor, een gering stroomverbruik en lichtgewicht is de camera ontworpen voor toepassingen zoals mobiele apparaten, drones, wearables, security en IoT.
 

Door het instellen van resolutie, framesnelheid en gezichtsveld kan de warmtebeeldcamera gebruikt worden in vele toepassingsgebieden, zoals:

  • gebouwinspectie en gas- en lekdetectie 
  • veterinaironderzoek
  • elektrotechnische sector
  • militaire- en politiedoeleinden
  • voedselindustrie
  • brandpreventie
  • personendetectie
  • beveiligingssystemen

 

Micro Core
De Micro Core is perfect voor mobiele apparaten, drones, wearables, IoT en andere kleine-vormfactortoepassingen. De camera heeft een detectiebereik van -20 °C tot +300 °C met een resolutie van 200 x 150 pixels. Hij heeft een gezichtsveld van 61° en 81°, is sluiterloos en heeft een framesnelheid van <9 Hz. De afmeting is < 8 x 11 x 9 mm (L x B x H).

Mosaic Core
De Mosaic Core kan het beste worden ingezet bij beveiligingscamera's en bij test- en meetapplicaties, openbare veiligheid, openluchtrecreatie en nog veel meer.
De camera heeft een detectiebereik van -40 °C tot +330 °C met een resolutie van 320 x 240 pixels en 200 x 150 pixels. Hij heeft een gezichtsveld van 15° tot 105°, is uitgerust met een sluiter, is beschikbaar tot 32 Hz, en heeft een framesnelheid van <9 Hz doorlopend tot 32 Hz. De afmetingen zijn 10 x 20 x 21 mm tot 23 x 20 x 21 mm (L x B x H).

De HFOV - Hoog Frequente Oscillerende Ventilatie - variëren van 15 °C tot 105 °C. De gekozen kern kan variëren van 30.000 of 76.800 temperatuurpixels. Elke pixel past automatisch de versterkingsstatus aan om het resolutiecontrast te maximaliseren bij het bekijken van warme en koude objecten.

Starterkits en software
Voor beide productsoorten zijn starter kits beschikbaar die gebruik maken van de door Seek ontwikkelde software, waarbij detectieniveaus en de daarbij horende alarmering ingesteld kan worden.

Met een Starter Kit kan men snel en gemakkelijk met de ontwikkeling van een applicatie beginnen. Gebruikers krijgen toegang tot de "Developer Portal" met Seek Thermal SDK's, API's en andere belangrijke documentatie om ervoor te zorgen dat het project een succes wordt.

Wie wil ontdekken hoe de warmtebeeldcamera's in eigen elektronische producten kunnen worden toegepast, kan contact opnemen met TOP-electronics. Het TOP-team staat met raad en daad paraat.

etotaal productnieuws ik-zie--ik-zie-wat-u-niet-ziet

 

MicroCore

MosaicCore

Starter Kits

 

 

Afbeelding 1: Micro Core
Afbeelding 2: Mosaic Core
Afbeelding 1: Starter kit

Back